Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röksignaler

 

jag gör pinnved av köksbordet

flisar stolarna så fint så fint

och sängborden

vem behöver dem?

skön känsla med yxan där

varför har jag inte gjort det här

tidigare?

tycker ändå att högen med brasved

är för liten

ser mig nyfiket omkring  i min lilla lya

vad finns där att offra?

mitt leende breddas

när jag får syn på bokhyllan

alla mina älskade böcker

de jag släpat på år efter år

läst gråtit skrattat över

rycker sidorna i buntar om femtio

strör de författade orden

över det otända bålet

alla berättelser jag läst

tankar jag tagit del av

trycksvärtan de vikta hörnen

hela mitt litteraturliv samlat på en plats

 

och ja, köksgolvet är stort

av trä, någon slags parkett

 

när jag sätter fyr på stickorna

som tidigare var stolar

 

när elden väl fått fäste

i allt det sönderslagna

flisor trä bladen orden tankarna punkter

 

då börjar svart rök ringla sig

som daggmasken på en krok

mot det vitmålade taket

 

det är fint

det är varmt

ja, riktigt hemtrevligt

 

och jag tar fram en ful gammal filt

 

nu kan jag äntligen

börja meddela mig

på riktigt

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 247 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-28 21:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
när börsen faller är det dags att elda med aktieportföljen, om det blir hög inflation kan man tänka sig att vika svalor av hundrakronorssedlarna och pryda luften utanför fönstret från tredje våningen, såpbubblorna är ju ändå på upphällningen
2008-12-01

  Lyckohäxan Enediel
Ojoj bönan! Det är så mycket sunt i den här texten...fasen jag gillar den big time!
Kan nästan se dig framför mig...känna din känsla och ta del av händelseförloppet...aaah nice brasa du gjorde juh!
2008-12-01

  Lena Krantz VIP
MMmmm skönt att frigöra sig från allt det gamla, att börja om

med alldeles tomma händer och kanske tomt huvud också?
2008-11-29

  Björn Karlsson
Energi-
känner hettan av frigörelse i texten

Stor applåd vännen
2008-11-29

    papillon
Denna text gör mig omtumlad och samtidigt, på ett besynnerligt sätt, alldeles lycklig
2008-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol