Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bat; totem Death'nRebirth - lek med sociala spel och våndors svängar


dumsmart batmodart

 

hellre vara öppet dum än stängt smart

och mista chansen eller

hellre vara öppet smart än stängt dum

när den sista dansen

 

glider genom sinnestrancen för hjärtat

skapar slutbalansen så

hellre vara öppen hängande ut än

stängd som öppnats av maktsubstansen

 

spela eller spelas med är blott

distansens fallna tvång vid ödets

krassa lott av mil

kela eller kelas med blev smått

fragancens minnesdoft vid nöd

och lustars drömda slott

 

och golven glansigt vaxade

gör dumsmarts våndor saxade

och genansen gruvligt kraxar för

renässansens dödsdans gått

 

en dumsmarts batmodart gör alla

tjurars öga fullt, och glänser själv

med flykt i fart

för alla heta hjärtans skull

 

sen tappas höga höjdbalansen

och mellan benen hänger slutligt svansen

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 157 gånger
Publicerad 2008-11-28 08:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri