Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill låna din hand att sova på

I nakna Stockholm.
Brinner lågorna länge.
Men jag vet inte längre för vem.
Eller ens varför.

De folktomma gatorna är lika ödsliga.
Som jag är, där i den vrå som du hittade mig i.
Där jag tuggade på samma fras.
Vaggade fram och tillbaka.
Och aldrig tittade dig i ögonen.

Jag vill fylla hela mig med något.
Men jag vet inte med vad.
Eller kanske med vem.

Och jag skulle vilja låna din hand.
Så jag kan hålla den ibland.
När jag behöver det.
Så den kan smeka min kind.
När jag vill.
Och så jag kan sova på den när natten känns för mörk.

I nakna Stockhom.
Brinner lågor nätterna igenom.
Själv behöver jag tändvätska.
Eller nytt virke.
Innan jag hinner falna.





Fri vers av Glittra G
Läst 493 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-11-30 02:00



Bookmark and Share


    Komisarek
God jobb miss Sofia.

Jag gillar hur du förmedlar längtan/önskan efter något/någon att hålla fast vid, något viktigt, något som du har tappat bort eller inte riktigt hittat än.

Sen är bildspråket jättetydligt och det är bra varvningar i texten.
Om det handlar om en person borde du visa texten för den person och slå denne i huvudet med ett norrländskt tortyrredskap om denne ingen fattar:)
2008-11-30

  Cizzi
bildrik text, snyggt gjort.
2008-11-30

  Saramaria79
Mkt känsla i orden!
Gillar den mkt!
2008-11-30

  Eva Langrath VIP
Stark längtan om att våga blir den känsla jag får när jag läser din text.
2008-11-30

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
lågan är viktig, också att känna den där handen, som sträcks ut.
2008-11-30

  Blodros
gillar utformningen, där varje stycke för texten vidare, och varje stycke har sin egen berättelse.
innehållet är så naket och skört...
samtidigt så pulserar glöden där under och det syns i ditt skrivande!
2008-11-30

  korpfjäder
Undrar vad det är för tändvätska och vad det är diktjaget längtar efter. Om det är något som ska komma - eller om det är något som varit. Eller något som aldrig blev....
2008-11-30

  Dr Jimmy Johansson The 777
Kanske En Obeskrivbar Önskan ( en lång längtan till något/någon )..............Ett Genomgående Tema I Många Av Dina Texter...........( just detta lite vemodiga alster, skiljer sig en aning från dina övriga mästerverk!!!!!

Tycker Om Din Skrift..........Speciellt raden: jag vill fylla mig med något......den meningen tilltalar nog hela männskligheten, man som kvinna.

Skulle vilja utveckla den raden med ett endaste ord: hela!!!!
-Jag Vill Fylla Hela Mig Med Något....

Substansrik Titel Har Du Också Lyckats Komponera.....( bara den genererar 10.000 applåder ).........handflatorna måste bli väldigt varma efter så många applåder..
2008-11-30

  Daniel_78 VIP
mm ja, marshalerna, de upplysta lägenhetsfönsterna,
det är väl själve fan att nästan allt skall påminna
en hur ensam man är
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G