Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en sagen om en inbillningssjuk

En pensionerad apotekare i smygehuk
som dessvärre är inbillningssjuk
gjorde dekokter för hemmabruk

I våras övertygad om att han hade bronkit
svepte han en hel flaska med sprit
vaknade sen chockad på oxford street

förfasades över minnesförlusten han led
selen bra för hjärnan, men doseringen överskred
fick då ont i magen och på backen låg och kved

Jag är illa däran, måste ta mig i kragen
göra en brygd som hjälper för magen
men drogen gjorde honom helt utslagen

över trakten hörde man de skärande tjuten
då ambulansen förde apotekarn till akuten
den behandlande läkarn var brydd och sluten

efter avgiftningen förblev han kurant
ty läkarn förskrev mirakelpiller som proviant
nu apotekarn knaprar sockerpiller konstant

av följande kan vi dra denna konklusion
det äro sant, berg förflyttas enbart med tron
men är det rätt att använda manipulation?




Fri vers av pe
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-03 07:03



Bookmark and Share


  Anna Liljestrand
ja det kan väl ara så om ändamålet helgar medlen,, eller hur man brukar säga.
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

pe