Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mina händer

Din kropp i sängen
är inte längre här
utan förbereder sig
för sista färden

Mina händer vårdar dig
tvättar, klär, kammar, vänder dig
smeker din panna
fuktar din torra mun

Vet inte om du hör
men pratar ändå
lugnt och tryggt
beskriver jag allt jag gör

När ångesten och smärtan
gör sig påmind
arbetar mina händer
snabbt och vant

bräcker ampullen
drar upp läkemedlet
ger dig injektionen
som vaggar in dig i ro

Likt en lots guidar
jag dina anhöriga
igenom döendets
alla stadier

Så kommer sista sucken
sluter dina ögon
förbereder dig för
ett evigt farväl

Jag stämplar ut
hänger av mig yrkesrollen
snörar mina skor
och i takt med pulsen

vädrar jag ut mina lungor




Fri vers av pe
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-27 09:36



Bookmark and Share


  Nanna X
vackert
om något av det svåraste
2011-07-21
  > Nästa text
< Föregående

pe