Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oraklets tal IV

Lyssna,

Saknar din tomhet
som brukade sucka mellan mina väggar
saknar dina konstgjorda harklingar
saknar kroppen du släpade på
och den illusion av trygghet den gav
saknar dina försök att vara man
du nådde inte enda fram
saknar inte dina kyssar
dom avslöjade din rädsla
dina smala läppar
som inte vågade släppa in mig

Du blev gift i mitt blod
och jag som ogillar droger
alltid trott mig fri, oberoende
men du var mitt heroin
Sliter ut dig ur mitt liv
dina trånga mörka gångar i ditt inre
där dina demoner rastlösa vandrar
vad har det med mig att göra?
inget.

(Hon såg mer men lyssnade långt nu
och teg)





Fri vers av Inger Eriksson
Läst 199 gånger
Publicerad 2008-12-03 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inger Eriksson
Inger Eriksson