Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om

Om det som fanns i mig, ej längre finns
Om det som saknats, fyller mig helt

Om det jag gjorde, upphört att göras
Om det jag undlät, är det enda jag gör

Om det jag sade, nu tiger still
Om det jag teg om, skriker i luften

Om det som jag tänkte, för evigt glömts bort
Om det som ej slog mig, går inte att glömma

Om det jag ville, skapar olust
Om det mot min vilja, längtan nu ger

Om det beundrade, förlorat sin mening
Om det utan värde, betydelse givits

Om den jag var, ligger begraven
Om alla brister, utgör min grund

Om det som brändes, skänker svalka
Om elden som saknats, gör brännsår i huden




Fri vers av Descartes
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-03 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Descartes