Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pugilisten

Pugilisten
Som en pugilist som gått för många ronder
hänger jag mot de blå repen

Ett försök till att hånle
gör slut på det, gör slut på det

En sista träff

som sluter mina ögon

får mina ben att vika sig

mitt huvud att studsa mot den blodbestänkta canvasen

1-2-3-4
Låt mig ligga med glasartad blick
och stirra upp i det bländande ljuset

Jag försöker inte resa mig
det tjänar ingenting till

5-6-7-8
Jag lyssnar på mitt hjärta

som låter som en fisk på land

desperata hopp för att hitta vatten

…9
en sista reflexstyrd hostning
för att inte dränkas av mitt blod

sen sluta mina ögon
som känns tyngre än min kropp

...10




Fri vers av Descartes
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-18 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Descartes