Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag förlorade mig i ilskan, ett misstag som skrämmer mig. Hindrar sinnets fria växt, kväver min själ.


Stjärnfall

Riktiga kriser skakar om
och jag - jag lär mig aldrig

Betraktar självupptaget
dess utdragna kamp

Förminskar stegvis varje längtan
det enda jag vågar se

Jag kan inte försvara mig mot det
gör mig anonym

Det är bara i gipsbandaget
som jag bottnar

Flyktförsök till mörkrummet
där jag angriper mig själv

Tusentals bilder i sekunden
befriar mina karikatyrer

Till gamla vanor
i nya skepnader

Hur håller jag mig levande
till vad, från vad?

Flyr från vem
till vem?

Mitt eget jag
gör mig bekymrad

Förlåter mig själv för skräcken
den är väldig som tanken

Ilskan, så tog den tag i mig
så blev den levande

Ilskan, så väldig den blev
så ofantligt den bredde ut sig

Är det ett resultat av det förflutna,
eller en orsak till framtiden?

Det räcker kanske med
att studera bandaget?




Fri vers av Connie
Läst 367 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-05 20:59



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ilskan
kraft att överleva
kraft att leva
men också
kraft att utarma
Spännande då man orkar
betrakta ilskan lite på håll
utifrån
som ett spännande objekt
för att se vad som
där bakom döljer sig
2008-12-10

  Måna N. Berger
Skrämmande att känna sig svepas med av känslostormar man inte råder över. Vad är det som händer, var kommer det ifrån?
Jag känner starkt för den här dikten, känner igen mig.

"Ilskan, så väldig den blev
så ofantligt den bredde ut sig

Är det ett resultat av det förflutna,
eller en orsak till framtiden?"

Kan det vara så att vi lagt locket på för ofta och för länge?
2008-12-06

  Carola Zettergren
Vansinnigt snyggt detta...ilskan kommer hur som helst från något, någonstans...man gör bäst i att försöka ta reda på från var!
2008-12-05

  Bjarne Nordbö
Du kan göra konst av det. ;)
2008-12-05

  Bjarne Nordbö
Du kan göra konst av det. ;)
2008-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie