Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagen efter att kära mor bröt lårbenet och blev tvungen att åka ambulans till sjukhuset. Mindre än två månader senare avled hon. Jag låg till sängs i influensa och julen 2007 blev första gången jag var ensam på julafton...


Min hjärna är febrig

Min hjärna är febrig
mina läppar torra
ögonen irriterat röda
Kan inte därför hitta
de ord som kan beskriva
julen, tankar, vilja

Jag kanske yrar eller
befinner mig i en dröm
suddig, oklar, obegriplig
Vad är upp, vad är ner
i julens tankegångar

Någon borrar i en betongvägg
klockan 15.12 Men va fan
mitt under Kalle Anka
Jag trodde det var julafton
även om jag firar den febrig

Plötsligt ringer kära mor
direkt från sjukhussängen
Hon låter pigg och klar
och berättar var hon gömt
julklappen till mig…

Miragen2007




Fri vers av bo.rackson
Läst 515 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-07 18:08



Bookmark and Share


  nina DeBono
Det är jultanke som värmer! // nina
2008-12-07

    ej medlem längre
Bra poesi
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

bo.rackson
bo.rackson