Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i blixten bor en egendomlig kraft



Den arkaiska natten
I kropp och doft
Ej gripbar
Att förstå

Jag skymtar dig
Hur kan jag beskriva
Min kärlek till dig
Hur?

Ditt kön vrider sig i vällust
Och av ljus



Ej annat är


Två mig

Gör mig
Vit som snö
Du ler i allt


Hur ska jag beskriva dig?



Ren



Natt går samman
Dag över Jord
Hjärtats Tro
Att smälta samman

Jag ser
Dig
Att älska

Släck dig ej

 

 

Brinn!












copyright © Ari Eskelinen 2008









Fri vers av arie
Läst 366 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-12-07 18:13



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
"ej annat är" är så stoiskt, förtröstansfullt.
2008-12-14

  Inkarasilas
Det är som att bäddas ner i ett omslutande hav att läsa dig. Jag blir mjuk som vax för fan och blinkar upprört när det är så här förbannat fint skrivet.

'Hur ska jag beskriva dig? '
Och så svaret då.
'Ren'

Perkele då. Jag sparade den här för att kunna läsa den i lugn och ro. Men nu fan är det för mitt ögas skull, det löper så bra i njutning.

Visserligen har jag högsta volym och fullt med folk i hallen igen, de gapar och skriker men jag fortsätter.

'Jag ser dig att älska'

Som uppåt. Du tittar upp och står med utsträckta händer. Famnar luft. Och sista där.

'Brinn!

Vad i helvete det är rent underbart. Slockna aldrig. Ska det fan stå på en vit sten svarta bokstäver.

Stjärnljus. Jag är nog packad på andras spritångor. Det här var underbart.

Slurp sa ögat.
2008-12-11

  Maria Zena Viklund
värms och upplyfts av din text, sällsamt skön och omhuldande, tack!
2008-12-08

  Lena Krantz VIP
En dikt om nattens skönhet?

Lustigt, jag skrev om den själv i em. Fast din var mycket vackrare än min.
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

arie
arie