Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan jag egentligen ska dö

Det är när ögonlocken känns tunga.
När tårarna bara rinner utan stopp.
När jag inte orkar klä på mig.
När jag har glömt hur man dansar.
Som jag inser att jag har slutat leva.

Det är när jag inte längre känner din närvaro.
Trots att den kanske finns där.
När jag inte vet vilken dag det är när solen lyser.
När jag inte längre bryr mig.
Om det är natt eller dag.
Som jag vet att jag har slutat leva.

Det är när jag låter vinet skölja ner mina tankar.
När det får bedöva mitt inre.
När det drar med mig på en resa jag egentligen inte vill åka på.
När jag talar med en röst som inte längre är min.
Som jag vet att jag har slutat leva.

Det är när jag ser mig i spegeln.
Och jag inte längre glittrar.
När jag har glömt bort mitt namn.
När jag har glömt bort namnet på den jag en gång älskade.
Som jag vet att jag har gett upp.
Att jag har slutat leva.
Utan att jag egentligen har slutat leva.

Det är då jag måste se upp.
Så jag inte dör.
Innan jag egentligen ska dö.








Fri vers av Glittra G
Läst 392 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-07 20:55



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
"Innan Jag Egentligen Ska Dö" den titeln kan föranledas till.......
..........( innan jag egentligen ska leva )....................


Ditt slut innehållen en varning eller en uppmaning,,,,,,,,Det Är Då Jag Måste Se Upp;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
2009-01-10

  Gronia
Stark text som berör, och som skänker en tankteställare! Toppen!
2008-12-25

  Blodros
.jag har läst den flera ggr nu, och varje gång jag kommer tillbaka till den så får den mig fast...
Du har känslor i den här som får mig att känna..
2008-12-17

    Komisarek
jag gillar den. Den är ärlik,naken,rak och känns viktig.
Jag fastnade för hur olikt det var dina andra texter.
Samtidigt är det en typiskt sparkletext för du har dina egna formuleringar och ditt eget sätt att beskriva saker.
2008-12-14

  berxper
Den här dikten var riktigt mörk. Hopplösheten genomsyrar hela dikten. Starkt och väldigt bra!
2008-12-13

  Ulf Popeno
Mmm, men det här är oroande. Det är så många som är uttorkade och utan liv, de prasslar av vinden o inte för egen maskin. Det är så många som står och väntar på ingenting. Hur gjuter man in närvaro i en själ? Hur kramar man värme i ett slocknat löv?
2008-12-09

  korpfjäder
Det går inte att döda livet. Man kan - och skaju såsmåningom bara dö från tiden. Men döden kan bli allt för livet om man inte ser upp. Bra text.
2008-12-07

  Tina-sol
så bra!
2008-12-07

  Kameleont
Tung text vännen! Fantastiskt målande och ingenkännande för mig från en tid för inte så längesen *Pust och kram :)*
2008-12-07

  Dr Jimmy Johansson The 777
Innan Jag Egentligen Ska Dö
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G