Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tiometeroverhavet.blogspot.com


I den här dikten

men i den här dikten är du inte död
du kan fortfarande ringa upp din syster och berätta om den där killen du börjat dejta,
ni kan springa på varandra nere på konsum,
ställa tillbaka frysvarorna och gå och köpa en kebab istället

i den här dikten spelar det ingen roll hur fort det gick eller hur ont det gjorde
du sitter i ditt kök och oroar dig för tentorna
du tittar på disken men bryr dig inte om att diska den,
du kan göra det imorgon; det finns ett imorgon

i den här dikten går jag inte bredvid din syster på kungsgatan,
hon berättar inte för mig att så mycket tid har gått att ni borde ses nu,
att hon slår ditt nummer ibland för att sen komma på att ingen kommer att svara
i den här dikten lägger jag inte en hand på hennes axel och säger sånt som man säger när man inte har en aning om vad man ska säga

i den här dikten vet vi inte hur hastigt allt kan förändras
i den här dikten regnar det och vi bryr oss fortfarande om att lämna lägenheten,
det spelar roll vilken sorts väder det är idag

i den här dikten ringer jag inte upp från andra sidan jorden för att fråga din syster om hon orkar leva utan dig, men får inget svar
vi får inga korta sms om hur trasigt allting är
i den här dikten är saker relativt hela

den här dikten handlar inte om dig
den handlar om allting annat

för i den här dikten pratar vi om tiden som om den var vår
framtiden som om den var en rak linje
minnena som om de inte skulle kunna förändras

i den här dikten finns inte döden
du sitter i ditt kök
disken ligger i diskhon
det regnar men du går ut ändå




Fri vers av Jenny W
Läst 436 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-08 10:57



Bookmark and Share


  Johannes
Den här dikten är svårkommenterad utan att använda ett överflöd av superlativ. Jag kan dock säga, likt många andra, att det var nära till tårarna efter din läsning i Visby.

Detta är väldigt, väldigt bra skrivet.
2011-06-09

    Lars Gullberg
Den här tyckte jag om, så mycket om. Du använder skrivandet att gå in i egna rum. det är magiskt och så fullt av liv.

Poetiskt

// Lasse
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Jenny W
Jenny W