Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IKON

 

Jag lyssnar till tonen

av ditt

namn

 

rörelsen inom

 

det

som är du...

 

Söker i djupen av

dina varma färgers

kyla

och strandar

 

på en vacker yta...

 

 

Tomhänt vill jag

famna

helheten

 

vidöppen mot

det stora

ogripbara

 

berörd och klarvaken...

 

 

Men bilden av dig

är inte ett ljus

 

i natten som är...

 

 

 

 


 

 

 

 

 




Övriga genrer av Rolfsdotter
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-08 13:44



Bookmark and Share


  arie
"rörelsen inom dig det som är du"

och liksom du lyssnar till tonen så lyssnar jag till rösten som bär fram dessa ord

och jag berörs av denna resa
och även jag strandar på en vacker yta

en yta som inte bara är en yta
utan den skälver något annat

"vill du se det osynliga studera då det synliga noga"

och precis som du skriver i slutet av dikten som först förbryllade men sedan så förstod jag en annan innebörd

"Men bilden av dig
är inte ett ljus
i natten som är... "


och jag ville verkligen läsa att det inte är "bilden" som i sg är ljuset
utan ljuset är det som har fötts inom en och är längre ej då en bild utan endast dess
verkan

likväl som en innebörd om man så vill av "Jag är..."
kan tolkas på flera sätt

att det också kan vara ett namn likväl som ett verb;

Jag är... i blivande!

tack min vän
som söker i djupen av färger och kyla
var ska vi annars söka
av "bild" blir allt till
2008-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter