Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är snart jul igen

Alla juleljusen glimmar i fönstren.
Stjärnor av olika format och färger.

Nyheterna har sina kontraster.
De glittrar eller fryser till is.
Som isblommor på fönsterrutan.

Långt borta skönjes en smal ljusspringa av Guds strålglans.
I varje fenomen finns Gudomens skaparkraft.

Ett evigt skapande till ett Världsrike i omdaning.
Du och jag, alla, är medskapare.

Vi vänder blicken mot horisonten.
Vi vandrar tillsammans sakta framåt,

om än i dalar och uppförsbackar.
Vi tänder, kanske numera, lyktljusen.

En annalkande frid fröjdas vi över.
Om än den känns långt borta.

Även om turbulensen sprider skräck,
har vi ljuset med oss, i oss.

Vi håller oss fast vid "relingen".
Vår absoluta vilja och önskan

att skapa fred.




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-08 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna