Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla sover endast jag är vaken






Jag låg på min bädd av is

och

tänkte på det klara ljuset,

som frihet


I den där kalla ensamheten

tänker jag på överlevande blommor


Du har svikit mig

och

jag steg upp från mörkret

av kärleksminnen


Alla sover

endast jag är vaken ...




Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 686 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-12-09 17:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Återigen skriver jag under på Michaela här.
2008-12-15

  Michaela Dutius
Att älska- är att bli utsatt för risken för smärta...en av de taggigaste smärtor som finns.
En underbart vacker, poetisk och berörande dikt
2008-12-10

    ej medlem längre
Dikten känns "mäktigt stark" att läsa. Rika ord och bilder. Isbädd ... Kyla.. saknad.. överlevnad.. Ensam i natten med sina minnen och sin saknad. Håller med om det mesta i Aries kommentar.. En verkligt bra dikt har du givit oss läsare
2008-12-10

  KristinaE
Välkomponerade ord om kärlekens liderliga vara...!
2008-12-09

  dalida_bl
Det låter på riktig Sumeja....
"Du har svikit mig
och
jag steg upp från mörkret
av kärleksminnen..."

Efter bekräftelsen vänder man bladet och gå vidare...
2008-12-09

  friheten
Så vacker skriven
2008-12-09

  albertina
älskar dessa ord.
de får mig att minnas.känslan är stark
2008-12-09

  Eaglemountains VIP
en saknadens poesi, med minnen, men bakom allt mörker finns alltid ljus ...
2008-12-09

  arie
likväl som dikten så likväl reser sig diktjaget ändå till slut
och för mig är det det som är det betydelsebärande i dikten

"I den där kalla ensamheten
tänker jag på överlevande blommor"

livet går vidare och att inte fastna i ett sörjande är väl det som sedan återstår

resning

det är menat så


även om vi fortfarande sörjer
men ändå kan sträcka oss åt de levande blommorna som kanske minnet kan fortätta att vårda

samt det nya som kommer att bli till
så varför ska vi tveka i detta
endast vi människor
kan "odla" en tvekan
och det är inte meningen
vi kan känna den
men vi kan också resa oss i denna tvekan

och det är stort
och mänskligt


"Alla sover
endast jag är vaken ..."

blir nästintill som en bild av det groende fröet
i den slumrande jorden

men snart så kommer den genom myllan
att blomma

snart

tack för en subtil diktning, utan sliskig romantik
men ändå en verklig romantisk framställning

ett liv och våra möjjligheter i detta liv

dröm och verklighet

tack
2008-12-09

  Elaine.S VIP
"I den där kalla ensamheten

tänker jag på överlevande blommor"

de här raderna gillade jag för livslusten
trots allt...
2008-12-09

    Ken Cassel
Om du låg på en bädd av is så måste det ha varit kallt
Hoppas att du har en god vän som vill värma upp dig lite

Kramar

:)
2008-12-09

  Gryft
Fin vacker..
2008-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic