Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dammråttan under min säng

Timmen är sen jag vet, men vad ska man göra när man inte kan sova?
Funkar hur bra som helst att sitta uppe och skriva och lyssna på musik som någon har bestämt ska höra till Indie genren, funkar lika bra som att ta ett piller och lägga sig i sängen. Eller som att ta en kopp te som man slocknar av.

Visst jag sover inte men det funkar. Äh somnar jag kommer jag ändå inte vakna imorgon, eller vakna kommer jag göra men jag kommer inte vilja stiga ur sängen.

I säng upp ur säng, på toan pissa, borsta tänderna, käka se till att katten har mat å så iväg.

Till Ica, stå och klämma på gurkan för att känna konsistensen, mjuk eller hård, värd att ta med hem eller inte?

Disk som ska fixas, uppgifter som skall lösas, golv som skall dammsugas

Var persons vardag, men roligt?

Spännande?

nja om man anser att dammråttorna är levande monster som man skall utkämpa ett krig mot så ja visst.

Skitspännande.

Liggandes på golvet med dammsugarslangen i högsta hugg för att dräpa detta vidunderliga monster kommer man på att "Fan visst ja jag ska vara vuxen och mogen" Man tänker på de vuxna som man haft som förebild, reser på sig, borstar av knäna och återgår till det vanliga livet som; grå.

Visst visst, vuxna skall bevara sitt barnasinne de skall leka.

Vuxen är man när man har barnet inom sin kvar.

När låg ni och brottades med dammråttorna senast?

Tror jag skall sätta på dem ett litet fint rosa halsband och döpa dem efter gamla drottningar som Kristina, Elizabeth, Sibilla kanske (hon är till åren i alla fall). Så kan jag starta mitt egna kungarike, där jag är hovnarr och katten kung,
en kung som garanterat
kommer
jaga dessa drottningar runt hela slottet,
in i vrår och hålla deras liv i sina tassar.

Och hovnarren som roar och på kungens befallning tar fram avrättningstillhygget; dammsugarn.

Mitt egna slott, borta från alla normer och måsten.

Men verkligheten knackar allt som oftast på dörren.

Dags att vakna nu eller var det sova jag skulle göra...




Övriga genrer av Makadamm
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-10 01:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Makadamm