Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avslutningsbrev

Har du hört? Jag dog idag. Jag fick tillslut ut min själsliga förbannelse, fick slut på mitt liv. Minns du de klippor, där vi gick. Jag minns dem, minns den varma vinden, den sköna solens röda klagan. Minns också dig nära mig, våra kroppar tätt intill. Nu står jag här igen, framför dessa klippor. Tvekande, o denna tvekan. Den har inte givit mig ett dugg, enbart förtret. Förbannad vare den!

Men mitt val skola komma, ty jag funnit min utväg, mitt blods sista droppe sköljer de svarta stenar som döljer sig i ravinen. Har jag valt rätt? Du kunde nog ha visat mig det egentliga livet, det som jag ville ha. Men jag gjorde fel, jag tvekade. Jag tog mig ur, jag slet ut mitt hjärta för att kunna dölja den. Jag rev itu mina lungor för att jag inte skulle besvära dig med min andning.

Nu har jag valt. Du vet mycket väl vad. Kan du se mig där nere? Kan du se min döda kropp, min sotsvarta själ som sipprar ut som den sörja den är. Kan du höra vinden tiga mitt skrik jag gav ut i hoppet? Kunde du se mig, falla med dig i mitt hjärta. Hata mig inte, jag vill inte ha mer hat. Älska mig icke längre, för det förtjänar jag inte. Lev utan mig, ty du har allt framför dig.

Har jag valt rätt? Slutade du älska mig när jag stampa på dig? Eller fortsatte du, i tron att jag inte gjorde det, eller vågade du inget säga? Förlåt, min käraste, min söta svan. Jag var ett svin, gick in i ditt liv och sen drog mig ur tumultet jag skapade. Förlåt för att jag var rädd, förlåt för min imbecillitet. Förlåt för den jag är.

Har du kvar hoppet? Hoppet om ett bra och lugnt liv? Nu när jag är borta kan du äntligen ta det till vara, ta hand om dig och de som förtjänar det. Ödsla inte tid och energi på mig. Jag är ändock enbart till besvär. Drog glädje ur alla andra för egen vinning. Vilket Kreatur är jag? Ett Kreatur, ett monster med enbart kallt, dött blod pumpade i mitt svarta, döda stenhjärta.

Jag önskar dig all väl, men det är dags för mig att ge mig av. Ser stenarna, hör samma vind i träden. Kan du se solen? Den är lika röd som den gången. Men idag, är den röda för mig. Lika röd som min kropp kommer bli snart. Älskar dig, men nu är det över.....




Övriga genrer av Lelle Lind
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-10 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lelle Lind
Lelle Lind