Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjung mig en saga

Sjung mig en saga, fylld med lögn
Dyk ner bland stenbelagd gata
Och bli krossad av fallande dårar

Nyöppnade ögon, ljud som vankas
Fylls av en krossad spegels glittrande innehåll
Morgondagens bestyr bildar avdankade idéer

En ur flera, mången blir svårt att säga
Skapade skor och skvallrande munnar
Skapar osämja bland vinrankorna

Sjung, o' bittra öde, sjung din ödsliga visa
Upphöj den till en bitter klaga
En vers, två vers, tio och mer

Brist ut i toner, mörka och lovande
En kaskad av färg som bringar farsot
Ty mjältsjukan biter sig fast, återigen




Fri vers (Fri form) av Lelle Lind
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-22 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lelle Lind
Lelle Lind