Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klass-Samhället är det oundvikligt ,MÅSTE man bli "höger", för att man växer upp rikt...?


Om Uppväxtens Betydelse...

Ser just nu på UR-TV, de talar om Klass-Samhället : Men detta program imponerar INTE på mej (detta ser våra skolbarn på , det ingår i deras grundskoleutbildning !) ! Under den kvart jag tittade på programmet tog jag del av Generaliseringar, Fastlåst Klasstänkande, "Hjärntvättsantydningar" (att föräldrar, i gemen, hjärntvättar sina barn till "eget klasstänkande") . Det fanns, helt enkelt, Inget Som Helst Utrymme för Andra Aspekter på denna Komplicerade Problematik .

Jag kan INTE tänka mig att ALLA barn som växer upp under Förmögna och Trygga Villkor MÅSTE bli GIRIGA och HÄNSYNSLÖSA MODERATER eller värre !
Jag kan INTE HELLER tänka mig att ALLA barn som växer upp i Miljonprogrammens
Slitna Kvarter MÅSTE bli ASOCIALA, KRIMINELLA, DROGMISSBRUKARE och TOTALT MISSLYCKADE !
Men DETTA ANTYDDES i UR-TV-Programmet ifråga !

I så fall skulle t ex Undertecknad vara ett "Undantag"(se tidigare skrift: "Härkomstens Betydelse") , har också träffat "Rikemansbarn" som absolut INTE passar in på denna "Mall" !
Visst finns "dom" som blir "karbonkopior" av sina föräldrar ,både beteendemässigt och politiskt, men jag VILL tro att det är dessa som är "Undantagen från regeln" .
ALLA människor är , nämligen, INDIVIDER med en egen HJÄRNA som kan forma Egna Åsikter och Leva Därefter ! Så vi ska INTE DÖMA en människa efter deras Uppväxt och Härkomst !
Därför : SKÄMS UR/TV SOM INDOKTRINERAR VÅRA BARN PÅ DETTA FELAKTIGA SÄTT ! Förära den Ansvarige För Detta Inslag Mindre Ansvarsfulla Uppgifter, han/hon är INTE Kapabel att Informera/Utbilda Våra Barn ! Vad är OBJEKTIVITET , ja, INTE tycks denne veta det, i alla fall ?!

------------------







Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 556 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-11 10:57



Bookmark and Share


  aol
så sant är ditt resonemang
2008-12-11

  Mats Henricson
OM man är politiskt "historielös" kan man hänga upp sig på de uttryck jag använde gentemot Moderaterna ! Men ,faktum kvarstår, Moderaternas partikamrater i Dåvarande Högerpartiet BEKÄMPADE AKTIVT följande: Den Allmänna Rösträtten, Fackföreningarna, Förnyelsen av den politiska demokratin etc etc .Och det var bara 90 år sedan ! Under Hitlertiden på 1930 och -40-talen var det MÅNGA HÖGERPARTISTER (nuvarande Moderaterna) som HYLLADE ADOLF !
I syfte att "sudda ut Högerstämpeln" bytte Högerpartiet namn till Moderaterna för några årtionden sedan ! Jag kallar det att "lägga ut dimridåer" för väljarna ! I GRUNDEN är det samma Högerparti som det ALLTID varit ! Tyvärr, tror INTE många, politiskt aningslösa, människor detta, därav Valsegern senast ! Och tidigare.....
2008-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska