Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en skönhet som är praktisk. med henne log hela världen.

bristvara
bristfällig
bristningsgräns
alltför ofta
alltför sällan
hon får skåda farlig
okänd mark

framåtstupa
berusad lever
de var två
kanske tre
staden enda vittnet

svar och frågor så överflödigt
små stön av njutning (?)
enda ljud
i vintrig hetta

det var hunger hon kände
men det var gröt hon ville skeda
med mormoderns saftsås
hennes hemlighet
var blodsröda vildhallon

en extra sked socker brukade ges
i smyg
då log de
det var deras hemlighet




Fri vers av Malin Magnusson
Läst 416 gånger
Publicerad 2008-12-15 20:52



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Jag associerar gröt med grov materia, bulk, en jordig struktur långt ifrån ultraprocessade krämer i regnbågsnyanser.
Jag ser dikten som två skeenden med kopplingar av begär mellan sig.
2008-12-17

  Fredric
härligt... blir riktigt sugen på risgröt.. med vildhallon.. eller? (vattnar sig om munnen)
2008-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Malin Magnusson
Malin Magnusson