Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oh Astrid, sköna Astrid!




Jag väntar på din kyss
kanske först en enkel dans
sedan ut på bryggan
hoppas på min chans

Om inte kyssen kommer
tar jag båten sakta hem
lämnar mina minnen
på bryggan där igen

Du sköna, unga, Astrid
du vet mitt hjärta slår
fukta din läppar
släpp ut ditt vackra hår

Gör rum för mig för natten
håll starkt nu i min hand
släck solens alla strålar
sätt hjärtat mitt i brand



Låt kvällen sakta komma
låt havet helt stå still
älska mig för evigt
ty det är allt jag vill

En chans är inte två
jag lämnar annars allt
om inte jag dig får
blir allt annat så kallt

Oh Astrid, sköna Astrid!
Sätt mig vid dit bord
låt läpparna få tala
snälla, tysta mina ord

Om kärlek den är evig
vad är då en minut?
Astrid, jag älskar dig!

(..och där tog orden slut)







Fri vers av Julius Enströmér
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-16 14:41



Bookmark and Share


  Elin Katten Lo VIP
Åååååå, vad fint! Helt underbart skrivet! Älskar den där gammaldags känslan och hela ditt språkbruk. Fantastico! Jag får flashbacks till "den allvarsamma leken" och en hel drös sådana gamla klassiker. Väldigt impad J. Så sjukt jävla asbra. Ingenting att klaga på. Meeeeer sånthär!
2008-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Julius Enströmér
Julius Enströmér