Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GE_TA *** TA_GE

 

där i havet ligger en man - han är klädd i kaftan - kan man simma med en blöt kaftan runt kroppen - undrar jag - tror inte det - så jag säger GE mig din hand -  mannen i kaftanen bubblar vidare i vattnet - jag sträcker ut min väntande hand - bubbel bubblar under - då kom en tanke till mig - så jag säger TA min hand - där kommer mannens hand - som TAR min hand - och upp kommer mannen som lika väl kunde varit en kvinna

människor GER

människor TAR

några TAR mer än de GER

några GER mer än de TAR

några GER aldrig

några TAR alltid

ord förändrar

ord förvandlar

ord är viktiga i sin betydelse




Fri vers av KristinaE
Läst 316 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-18 20:17



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Oerhört VIKTIG text ! Bokmärker !
2010-03-10

  Maria T
Detta var tänkvärda ord.
Viktigt att vi tänker på hur
vi använder våra ord
2008-12-20

  Aisha VIP
...intressant text...
egentligen borde han fått drunkna....
han ville inte ge sin hand....
hmm...
2008-12-19

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag ta-ger denna text till mig!
2008-12-19

  Carola Jeryd
En sådan fantastisk text.
Fick mig att ömsom skratta och ömsom tänka till.
Anagramen i titeln är också tänkvärda.
Jag kan se ett kvinnligt samt ett manligt namn; Geta & Tage.
Undrar vad ordet "Getage" betyder...man kan också vända på det och få "Tageta" - spännande!

Så precis som du skriver;

"ord förändrar

ord förvandlar

ord är viktiga i sin betydelse."

Sedan handlar det så klart om den enskildes/läsarens tolkning.

Jag tolkar denna "GETAGE" som en oerhört bra komposition över
människans ständiga obalans.
Härlig läsning!
Kramiz
2008-12-18

  coffe
underbara ord med innebörd..c
2008-12-18

  Lyckohäxan Enediel
Ge o ta...ta o ge...ett bra kretslopp när det funkar som det ska.
Finemang nerskrivet :)
2008-12-18

    ej medlem längre
Dramatisk bild... av en drunknande mulla.. och även en viktig reflektion.. givandet och tagandet... som måste vara i jämvikt för att det skall bli bra
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE