Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

granatäpple - foto: kikkie 

Vår jords alla hörn bär på olika traditioner till glädje och fest

Jalda * födelse




Kylans natt - ljusets födelse

 

År passerar

fyratusen år av tradition

ljusets födelse

i natt

årets längsta natt

 

firas med rött

 

granatäpplen

nötter och kakor.

 

Trevlig JALDA!




Fri vers av KristinaE
Läst 527 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-20 18:43



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En underbar dikt min vän..känns mäktig!!!Trevlig Jalda säger jag och applåderar!!
2008-12-22

  Lejonhjärtas poesi
Andas livsglädje i vårt eviga kretslopp där ljuset återkommer gång på gång.
2008-12-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ljus frukt nötter
och bröd går som
en tråd röd igenom
Din dikt känns som
livets svikt!
2008-12-20

    ej medlem längre
Midvinter.. årets längsta natt.. ljusets återkomst. Inte så konstigt att människan firat denna dag/natt. Det hade varit roligt om första dagen på året hade varit nu i stället för 1 januari.
Tänker på ordet Jalda.. det hebreiska ordet för flicka.. Jeled betyder pojke. Undrar om de är besläktade?
2008-12-20

  friheten
Gränatäpple är goda, känner smaken nu. Tack!
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE