Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Satirisk God Jul till er alla

julen knackar på dörren med allt vad det innebär,
det är allt från klappar dyra och många till andra som lever i misär

maten som fyller borden så det dignar och skålar med frukt, godis, nötter och dryck som bubblar i kastrull, där far i fåtöljen med röd näsa i tomtedräkt somnat för han är allt för full

där grisen som munnen fylld av äpple säkert tänkte en sista gång, är det vad som är livets sång

där snö har bytts mot regn och plussgrader så pulkor, slädar, skidor får stå kvar i föråd, ägnar då en tanke till alla som ens inget av allt detta har, för de har inte råd

för julen skall ju vara fylld av värme och glädje,
slippa jämförelse av jacka, mobil eller släde

så med kassarna fyllda med mat och klappar över bredden,
skänk en slant till dom som ligger på pappersbädden

granen lyser och med klappar där under det redan fyllts på,
men där många har ens ingen till att gå

så för alla är denna tid på året inte alls lika kul,
men på detta vis jag vill önska er alla en riktigt god jul




Fri vers av JNI
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-20 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JNI
JNI