Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slemdroppar på min kind

Jag slår ner blicken
Spyr ner i mitt eget svalg
Knogar upp alla tankar
Andas
Ler
Dricker

Slemgången kantas av rangliga tallar
Kör vidare
Glid

När tog du över Libidohagga?
Och du?
Du förgrundsgestalt för samhällsförnuftet
Perfektionens snara
Jag ser massakern av alla mina intressen
Jag hör dina svidande uppmaningar

Varför har de klistrat samman oss tre?

Skratt

Ni vill störta mig båda två?

Jag går inte med

Tänk om makten bryter mitt liv just nu

Jag stannar på festen

Var är framtiden?
Fördärvet blandas med min svett
Jag vågar le
Jag har ju guldharar på väggarna

Måste traditioner vara?
När man kliver av ser man vad som finns på andra sidan
Ett ordningshem för kognitionen

Yxa
Jag hugger ner en tall
Slemdroppar på min kind

Glöm det
Jag vill inte gå på den uppnålade leden
Försök inte att styra mig
Vråla mot friden

Ledsnar
Springer
Halkar ner i slemmet

Tryggheten är inte betryggande
Slipa mig
Tälj upp min person
Guldharen ler och pekar på en utvald ynkrygg
Se på hans kroppsskavanker
Slicka
Bit

Nej!
Nej!
Nej!

Hon håller dig kvar
Hör hennes visdomsord
Hon har samlat under åren
Hon har snickrat på sin överroll
Nu stryper hon igen

Tala kontradialekt
Lyssna
Libidohaggan viskar

Löp
Bort från tvånget

Ligg med en guldhare
Fort
Knip honom i gången
Sätt på honom
Han är mera ynkrygg än du
Han är blottad
Du är säker

Du är trygg
För du talar aldrig om vad du känner




Övriga genrer av Johanna Tycker
Läst 215 gånger
Publicerad 2008-12-20 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna Tycker
Johanna Tycker