Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att inte förstå varandra, att tala olika språk, att vara på olika våningar..


hatet..

 

 

 

  Tryggheten

 

ett år har gått

stunder av närhet

du drar in taggarna

du sänker muren längre tid nu

 

  vi kan prata, vi kan vara

 

jag ser dig

jag syns

vi är

 

  vi skämtar rått

 

jargongen rullar på och räddar oss in i varandra

ett sätt att närma oss

som knuffar.. knuffar

vi är nakna nära

 

  Jag slappnar av

 

det är det jag vet och kan

är inte längre på min vakt

dina taggar är borta

 

  en stenig stig, grus, sten

 

trampar snett,

märker inte att jag går fel

förstår inte att det är fel

kan inte se..

halkar, snubblar

 

 

 

Du klappar till mig med gjutjärnspannan

Du sprättar upp mig som fisken du rensar

Du drar ut mina tarmar

Du förnekar mig

kastar mig på sophögen

 

 

 

förstår inte hatet mot mig

mot mig

 

 

 




Övriga genrer av micke marin
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-25 16:17



Bookmark and Share


  aol
såruggig text blev så berörd
2008-12-27

  korpfjäder
Att bli utsatt för "selukosbehandling" först bli lockad att komma fram och sedan mördad... det är baksidor av närhet som nog inte går att komma undan helt. Men obehagligt är det.
Att helt bryta med människor som har det mönstret - att älska och förkasta - kan ju vara en väg om man själv har svårt att känna igen och sätta gränser för det. Att stanna, men inte låta sig dras in i det självbespeglande lite borderlinestrukturerade vansinnet är väl den andra vägen. Svårt men kanske enda sättet att möta den ensamma desperation som bor i kasten mellan att sluka och att spy ut igen.
2008-12-25

  Lyckohäxan Enediel
Vissa saker förstår man inte...och när nån beter sig så som du beskriver så gör det ont...
En del människor ska man helt enkelt låta bli att ha i sitt liv.
2008-12-25
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin