Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Universum och Kärleken * www.poeter.se/Las+Bok?book_id=3016 *


Upptäcktsresande

 
Denna textsamling består än så länge av osorterade utkast till något som förhoppnigsvis slutligen kommer att vara välskrivet, lättläst och med en enkel tråd att följa.

De föregående texterna är mest olika uttryck av förundran inför varat, både i bemärkelsen existens och för det eventuella Varat med stort V.

De följande texterna kommer att bearbeta en tes. Jag kommer att reflektera kring tanken att universums Skapare valt att uppenbara något av sig själv och tanken med skapelsen för oss tänkade skapelser.

Jag skriver för min egen skull, för att bearbeta och sortera, men hoppas även få agera medvandrare till andra gudstroende och agnostiker (och kanske ateister) som liksom jag är nyfikna på ett vetenskapsvänlig förhållningssätt inför tillvaron och dess eventuelle Skapare. Spåret jag följer är inte "systematiskt" utan "relationellt"; Är det egenskaper hos Skaparen som återspeglas i oss då vi vanligtvis beskriver meningen med livet i termer av relationer och kärlek?

Jag är lekman och något av en sökare. Jag kommer att utveckla granskningen av min tes i relation till Bibelns skrifter, men kommer inte att göra det i egenskap av representant för de dominerande teologiska modellerna utan mer som "upptäcktsresande".

Följ gärna med på min "resa".




Övriga genrer av Mattias Josephson
Läst 524 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-28 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson