Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2256

Jag var ute häromdagen. Jag hade druckit väldigt mycket och plötsligt blir jag hejdad av en människa som ger mig en jesuansk symbol i handen. Törnekronan var gjord av taggtråd och fäst bland dessa silvriga utgjutelser som runt sig själva slingrade sig likt ormar runt bytet, fanns blommor och stjälkar och jag blev häpen och jag tyckte att jag bland dimmorna av vin kunde se ett annat ansikte än det mänskliga och jag erinrade mig: ”Salig är den som håller ut då han prövas; när han har bestått provet skall han få det eviga livets segerkrans…”.
Denna överlåtelse av kristendom fick min kväll att fullständigt spåra ur. Jag drack slattar för att komma närmare ansiktet som hela tiden uppenbarade sig men jag nådde aldrig fram och sedan försvann det och kvar stod jag och försökte hänga min törnekrona på förbipasserade kvinnor. Nu ligger den på mitt vita bord, men det är bara ståltråd kvar.




Fri vers av Execution Boy
Läst 203 gånger
Publicerad 2008-12-28 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Execution Boy
Execution Boy