Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flockbeteende; Apor har en egenhet att inte förstå sig på..


råttors horisontaler och träds veritkaler

Sova in året är ingen dum idé för så ska löften hållas korta

sova i förväg, kan också duga för små möss som sover borta

och aldrig mera ska vakna

än alltids för stela raknade

 

stam - Hej hopp för ett år i Glam!

 

*

Gillar inte trädhierarkier bara för att det barks a lot - tur man inte e apa. Dom får bara glo upp på ett stort arsel hela dan, eller så sitter dom där i toppen själv och fånler och är glada för att undersåtarna ser så hängivet lyckliga ut. Klart som 17 dom nedanför har kul.. för dom har lärt sig ducka för skiten och ett arsel är alltid ett arsel.. Ändå väntar dom bara på fallet för att själva få sitta där och vara lika glada dom också, i sin tro.
Näh, jag är nog


Glad jag är en överlevare i alla träd. Även om jag inte klättar så bra i dom som erbjuds, kan jag åtminstone gnaga av den gren jag vill, eller helt enkelt gräva ner mig. Inte heller behöver jag så speciell livsföring - anpassning är mitt sanna. Apsvansar smakar också bra med knytt i panna.

Liksom svängda för att stanna, i musamun

Lagom gunga en biten svans i hemskan stund

 

Asatro och astro- logi i olika värdshus

gör ingen klokare än annat huvudljus

 

Sancta Lucia och en kojbrasa med knutknäpp

är ändå ljus och ljuds sinnebild för den käpp

 

som stacks i Livshjulets ekrar för att stoppa

ren iver som brann,

och råttor rusar sig blinda men apor hoppar

också i verser minsann.

 

 

Likt alla som är på rymmen.

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-29 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri