Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN BORTKASTAD DAG

 

 

Trötthet när man inte får sova på natten

Kryper i kropppen vänder och vrider

Går upp tidigt ovanligt av mig

Är uppe 4 timmar sen kommer tröttheten tillbaka

Äter 1 tallrik gröt  tar på mig nattlinnet igen

Solen lyser obarmhärtigt jag vill bara ha mörker

Drar ned persienner mörker varde

Kryper ned i sängen igen just den där höften ömmar igen nu är det den andra höften som aldrig jag har haft ont i innan

Katten kan inte bestämma sig om han ska vila med mig eller inte men han vill vara med matte så han lägger sig tillslut

Jag läser några sidor på en nypåbörjad bok

Faller in i en obehaglig dröm nån vill mig illa det här var ingen vila

Men jag sover tills solen gott ned egentligen borde jag hurra för ljuset

Men jag bara 'är trött har ingen alls lust med nått idag

 Vaknar med en krampaktig värk i armarna som jag spänt så i sömnen

Tycker jag är så lat det här kunde blivit en underbar dag men jag valde vila och sängen

Går upp och diskar kokar potatis värmer vitabönor med tomatsås steker bacon katten får mat han med

Jag får samvetskval över att slösat bort 'ännu 1 dag i mitt liv inser att jag är dep idag

Måste handla lite inser jag

Vilken bortkastad dag

Men tröttheten tog över och lågmäldheten

Imorgon är en annan dag




Fri vers av Fånga dagen
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-29 18:04



Bookmark and Share


  Maria T
Dagen kanske inte var helt bortkastad.
Men fin skildring av en bortkastad dag
2009-01-01

    sajo
Du har rättighet att få känna så här. Det är bra att du kan sätta ord på det som inte känns bra. Imorgon är en annan dag, du har så rätt.

Det verkar som katten delar med sig av glädjen till dig.
2008-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen