Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonmöte



Jag vandrar
på onda ben

sörjande skräcken
som styr mitt liv

och möter en ekorre
som kommer fram nära mig

den tittar, luktar, lyssnar noga
och skakar på sin stora svans

jag rörs till tårar
ty den verkar inte rädd

och jag undrar då
om jag äntligen

blivit tom









Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 362 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-30 14:55



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
för mig står ekorren för lekfullhet, hitta glädjen igen, nyfikenheten och skrattet
2009-01-05

  Ulf Lagerholm
denna slinga berättar något väsentligt, jag tycker att det är något "indianskt" som vilar kring dina ord, att naturen, ekorren i detta fall, som liksom känner in när den möter det öppna lugna ögat

mycket god läsning vännen
2008-12-30

  Gawain
Stort och svårt, vidunderligt rent av. Känsla förmedlat med värdig kraft. Så starkt.
2008-12-30

  Mangal VIP
Ett gripande ögonblick med symbolisk innebörd. Vackert!
2008-12-30

  aftermath
ett möte av insikt och positiv återkoppling.
fin liten text du skrivit Mikael.
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist