Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte vandrar men väl skidar på sjön, dimdis i motljus, fem rådjur i parad över viken i blek skymnings sparsamma motljus...


vandrar långa skuggors dag



solblixtar i nysnön
regnbågsdimman rullar
mörk grovskogs nära vikar
kölds bojor stillat vatten

vildsint vrålar kärnisar
skjuter köldskott mot aftonen
sprickbildar isrevors farofärder
under stålklädda fötter

skymtar istappat stenkummel
bakgrundens gryning i motljus
som pärlband av rådjurs siluetter
mörkt tecknade i skymningen

snöflimriga drömbilder
svepande kölddimmor
skidledes njutningar
vinterköldig vällust
snövit tystnad
vantetider











Fri vers av Ronny Berk
Läst 475 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-01-05 20:28



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
regnbågsdimman rullar

kölds bojor stillat vatten

stålklädda fötter




___________+++++
2013-11-28

  Bibbi VIP
Oerhört vacker vinterbeskrivning.
Applåd!
2009-03-08

  -Ulla Tilemo- VIP
Det är verkligen en fin beskrivning på ''vantetider''
Man känner den fina tystnad som uppstår i snö
Och bilden är så fin.....
2009-01-17

  Connie
Som att sitta i en mjuk lovikkavante och njuta av vinterns isiga toner!
2009-01-12

  Maria T
Vilken underbar skidtur på sjön
som du beskriver så fint.
Mycket vacker bild.
2009-01-08

  Carola Zettergren
Vintern ÄR vacker, som denna dikt!!!!
2009-01-07

  Michaela Dutius
vacker vinterdikt-som nästan försonar mig med den årstid som inte är min favorit
2009-01-06

  Angeldust
Vacker vintertavla målas upp framför mina ögon, en fröjd :-) Tack för härlig läsning! kram Sunny.
2009-01-06

  Cadena
En vinterdikt som går mig in på huden. Så sinnlig och språkligt kreativ med sina kärnfulla nybildningar av ord.
2009-01-06

    ej medlem längre
Skön naturpoesi!
2009-01-06

  Rosen VIP
Ah! vilket måleri i mitt innersta...
vinterköldig vällust
snövit tystnad... gillas!
naturdikt med vintrig ordpoesi...
2009-01-06

    Maria Malm
Ett vackert ordmåleri av tavla med vintermotiv.
2009-01-06

    snöö
Som alla redan har skrivit, så härligt du beskriver den vackra vintern. Mycket väl formulerad text. Och visst är det fint när vintern väl är här med sin kyla och snö.
2009-01-06

  Elaine.S VIP
Du målar med dina ord, tjusigt!!
2009-01-06

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Åååå vad jag gillar ditt språk.
Det liksom sjunger i mig :-)
2009-01-05

  Måna N. Berger
Nu behöver jag inte gå ut i morgon, för nu har jag via dig upplevt allt redan, och känner mig vederkvickt och rosig om kinden...
Härlig vintertext!
2009-01-05

  Eva Langrath VIP
Just så härlig vinter är det här. Vinterbild målar du med ord.

Eva
2009-01-05

    ej medlem längre
snyggt!
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk