Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätt fast utan guldstjärna

Nu

Nu känner jag det igen

Det där

Det där som är

Som är det där oförklarliga
Det oförklarliga som gör sådan skada, men samtidigt känns så rätt

Rätt fast fel

För hur skulle det kunna var rätt?
Om det är något alls, så inte är det rätt.

Rätt är något som passar. Något som stämmer. Något som man inte egentligen behöver tänka på. Det bara är där. Är rätt. Känns rätt.

Rätt är det där som belönas med en liten guldstjärna av papper längst ner på sidan i skrivboken. Det som belönas med ett stort R med kluddrig handstil. Det man kan lära sig utantill om man har läshuvud. Alla rätt. Grattis. Högsta betyg.




Men hur kan något vara fel, om det känns så rätt?
Inte rätt som i guldstjärna
men på något vis
ändå rätt
Det enda som verkligen betyder något





Det som är rätt





Egentligen




Fri vers av innerlight
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-06 00:51



Bookmark and Share


    Dear Prudence
'Rätt och fel'
måste väl vara några av de största orden i livet
och de har totalstyrt mitt liv de senaste veckorna

den här texten var väldigt rörande för mig
gillas starkt
2009-01-10

  dubbelve
Känns det rätt är det oftast rätt

man ska inte alltid blanda in hjärnan i situationer hjärtat ska bestämma


då blir det bara bråk.
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

innerlight