Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad finns att säga om vinden som inte redan är sagt?


Blås-väder

 

 

Var finns mod, lust och kraft?

I ett "jag" man aldrig haft?

Bara vind allt blev till slut,

i ett liv som ebbar ut.

 

Är jag då en vind

som blåser genom världen?

Som ingen vet var den föds,

ingen vet var den tar vägen

 

Vad betyder alla gärningar

en männska gör uti sitt liv,

när skaparen är vind

som alltid blåser kring

 

Finns nånstans en kärna,

ett evighetens frö,

som alltid är beständigt,

som aldrig då kan dö?




Fri vers av Mats VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-06 12:24



Bookmark and Share


    JJ VIP
Vind är för mig som sett både Gudrun och Per i vitögat,mycket en symbol för okuvlig kraft... Men visst finns det hoppfulla vindar, även friska fläktar! Din dikt var en sån! Mvh. JJ.
2009-01-07

  dubbelve
"Är jag då en vind

som blåser genom världen?

Som ingen vet var den föds,

ingen vet var den tar vägen"

RYSNINGAR
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP