Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Yrbloss


Bekännelser efter midnatt


Telefonen ligger på bordet.
den har legat där så länge att dammråttorna hopar sig om den.

Men varje gång tanken slår mej är det för sent för att det ska va bra.

Mina tankar cirklar som en svala runt dig, står dock här o väntar på allt och ingenting alls.
Jag har tappat allt jag en gång haft, utom det ja gömt längst in. Det jag håller högst. Vårdar minnen ömt o skall så ta med dem den dag jag vilar under jord.

Minuterna blir kortare o nätterna längre. Jag jagas men vågar inte.
Rädd att det än en gång är försent.

Ståndaren kom emellan två pistiller. Fan.
Men som dom sagt på tv, tiden läker alla sår.

Gråter varje gång jag missar.

SKuld, knappast nån fingertopps känsla.
Kaffe utan dig är som vänd tia utan kortlek.
Man kan ju inte förvandla en krona till en duva.

Jag sår ett frö och hoppas blomman ska vakna.
Gräver upp lik, blåser jorden av dem och lägger dem i min säng för värme.

IaIa Isky, joik och Dunderklumpen, hamburge tallrik och nån som ser ut som en älg kalv susar för bi.
En lägenhet en frys och pallen i hörnet.

Pastaröra, fotsteg , 15 liter kaffe o minst två pack cigg.
Vägen, musiken och låtarna som sjöngs.
Mins du flaggstången?

Proud Mary. Dadaism. sadism och kakor.
vatten, flytande värme och en o annan hjärtslitande tår.

Big Maffiaboss humlan, älgen , vargen osså den där björnen vi aldrig fick tag i.

Centralt mitt ut i skogen. Trassel med linan och franskmacker me kaffe.

Dårar vi skrattat åt, tok turer vi gjort.

Spöken i alla vrår, förljer varje steg vi går.

Sörberge och maskott. Nattliga promenader , nerkladdade i färg.

Om en finge va 16 igen och vetat det jag vet nu.

Saknar, men är för feg för o lyfta luren.




Fri vers av Galgdocka
Läst 418 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-09 00:34



Bookmark and Share


  Yrbloss
Min lilla ängel. Nog kommer jag ihåg våra tokiga bravader och nog fan saknar jag våra upptåg.
Lika feg som en liten fjärilslarv för att själv lyfta på luren och tala.

Lika ledsen över att min lillsyss är långt ifrån men ändå icke!
Älskar dig och det var otroligt vackert skrivet.


kramar i massor!
IaIa Isky :)
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Galgdocka
Galgdocka