Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ord av vikt och värde




med orden bygger vi fästningar
ointänkbara

med meningar bygger vi sandslott
raserande

med ord och meningar
kan vi förändra
värden

men endast med ord
med meningar
vi menar

tungt väger ord
av värde






Fri vers av Ronny Berk
Läst 441 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-01-11 11:55



Bookmark and Share


  louisegirl
Ja viktigt med ord, och hur de används..
2014-11-07

  Lehva VIP
En sådan klok liten text. Bravo:-)
2014-06-30

  Bibbi VIP
Skriver under på Anders P här.
Applåd!
2009-03-08

  -Ulla Tilemo- VIP
En text som manar till eftertanke
Ord är alldeles för viktiga för att slarvas med
Att tänka innan man talar, kanske inte låta meningslösa ord låta det viktiga fladdra förbi
''tungt väger ord av värde''
Vackert sagt.....
2009-01-17

  Michaela Dutius
ord med innehåll är tunga och fyllda med mening
2009-01-13

  Connie
Det kräver en vilja att inte bara läsa, utan även att bli läst. Inte bara behärska orden utan låta sig behärskas av dem.

Ja, människan är mycket liten och mycket stor. Det är spänningen däremellan som håller oss andligt vakna. Låt ordet ha sin boning i oss ;)
2009-01-12

    Maria Malm
Ord ger mening.. i rätt sammanhang och menade..värdefullt..
2009-01-12

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ja du, absolut! ord är så viktiga och hur vi hanterar dem.
2009-01-11

    Lillemor
Rolig värdelek med ord.
Och..just det ja: med orden förändrar
vi våra värderingar och
med handlingar vår värld.
Ändå tror jag själv att
tyngre väger ändock
våra handlingar.
Bravo!
2009-01-11

  L.byström
ointänkbara..fenomenalt ord..och innehållet så sant.
2009-01-11

  Eva Enjebo/Drugge VIP
O så sant
2009-01-11

  Måna N. Berger
Ord med mening!
Och med mening laddar vi själva våra ord, om vi verkligen menar dem!
Tack för en tänkvärd söndagsläsning!
2009-01-11

  Ann-christin
Fint skrivet vännen min
2009-01-11

  Anders P VIP
orden är endast kärl vilka vi kan fylla med mening
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk