Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man, som något åldrad förälder, försöker råda sin dotter om hennes , lindrigt sagt, trassliga Kärleksliv, möts man endast av Avvisande , Förakt och Ilska....


"Den Oöverkomliga Generationsklyftan ?"

Därför ställer jag denna Fråga: HUR ska vi kunna Stöda och Hjälpa Våra Ungdomar, när De vägrar att Lyssna på Våra Råd och Erfarenheter ? Min dotters närmaste väninnor vet, sannolikt, mer än mig om hennes Problem...
Tänk Om Hon ville Lyssna , pappa har ju , faktiskt, också varit Tonåring ! Med Samma Problem som dagens Tonåringar, om så Inte riktigt samma Turbulens som Ungdomarna har nu....
Visst, jag får Förtroenden av henne, men när jag FÖRSÖKER tolka dem och RÅDA henne, DÅ är det "Tvärstopp" ! "Tyst, Du förstår inte det här !"
Det Enda man "duger till" är, tydligen, att vara "chaufför" och mottagare av Förtroenden vars innehåll man är, närmast Förbjuden , att tolka och kommentera ! Ok, man är ,också, "faktaleverantör" om hon hittar något (oftast på Nätet) som hon inte begriper (och som Undertecknad känner till) .
Snälla , Ni andra Tonårsföräldrar Här, OM Ni har några TIPS om HUR man ska få en Frustrerad Nittonåring att LYSSNA på sin pappa, så Blir jag Oerhört TACKSAM !!

M

-----




Övriga genrer av Mats Henricson
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-14 20:18



Bookmark and Share


  genni VIP
Det viktigaste är att finnas där, i vått och torrt. Tonåringar har en förmåga att gå sina egna vägar och det kan vara smärtsamt att se, speciellt om de går vilse....

Som föräldrar så kan man bara göra sitt bästa. Förklara saker och ting , ge goda råd. Om de faller så får vi ta emot, utan pekfingrar som säger "vad var det jag sa".....

...och du, inte dåligt att du får vara chaufför :)
2009-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag är själv tonårsförälder och känner till problematiken (fast jag har inget körkort så jag slipper skjutsandet).
Generationsklyftan har nog alltid funnits, men jag tror den blev värre i och med att en särskild ungdomskultur växte fram på femtiotalet.
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska