Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In the land of the blind, the one-eyed man is king. (Gaza)

"In the land of the blind, the one-eyed man is king. "
(Desiderius Erasmus, 1466-1536)

Hat förblindar. Religion och ideologi förblindar. Men när elden är lös är det inte läge att lyssna till de enögda kungarna, eller att träta om var det började brinna. Då gäller brandkårens devis: Rädda Larma Varna Släcka.
Överfört till situationen i Gaza, som denna text naturligtvis handlar om, betyder det att alla goda krafter måste förena sig för att få slut på våldet och förmå parterna att samtala istället. Båda sidor har argument. Men vem lyssnar till argument när bomberna faller?
Det går att skrämma någon till tystnad. Men inte för alltid. Hatet gror hos den förödmjukade. Krig har ALDRIG löst några problem.




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-16 14:35



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Om inte en massa länder och motståndskämpar slogs mot Hitler, skulle vi ha varit underkuvade idag. Så tyvärr löser krig en del problem. Men då gäller det försvar.
2009-01-16

  Eva Langrath VIP
Sant

Eva
2009-01-16

    Tea Alex
"Hatet gror hos den förödmjukade."
Sant!
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger