Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MINNEN OCH LÄNGTAN

 

Vad jag ser är gammal hembygd

I en tid som var annorlunda då mot nu

Jag var där såg min gamla port och balkongen

Det vilar nån slags fridfullhet över området där

Det är vid sommar och vår inbäddat av grönska smågvägar överallt

Koloniområde nära intill

Skog finns bakom husknuten

Där var min hemort i 12 år

Där jag trivdes i den lilla stora småstaden med alla underbara småsjöar

Lillsjön Judarn Kyrksjön

Sen mälaren så mycket jag ville

Det var en cykelvänligt område med raka vägar att cykla på

Antingen mot alvik jag for eller mot vällingby

Nånstans där mitt emellan bodde jag i många år

Jag bodde i 2 olika lägenheter 

Fantastiskt låg hyra hade jag

Nära till mitt arbete då jag jobbade

Kunde gå eller cykla kanske det bara var 2 km

Alla förorter har sina fina vackra speciella ställen att göra historia på   

Men miljöer sätter sig i ens själ och hjärta och bevarar minnen

Men jag även här där jag bor 2 fina fågelsjöar att promenera runt

Från min balkong blir det så vackra molnformationer när skymningen påbörjats aldrig densamma någon dag

Jag längtar till då knoppar börjar svälla och gruset knastrar under mina skor

Jag längtar till blåsippebackarna

Jag längtar till körsbärsträden står i full blom rosa underbara sköna singlande ned på marken blir till en rosa matta

Jag längtar till varmare soldagar med mindra kläder att ta på

Med cameran jag ska fota allt det vackra och bevara det i mitt minne

Jag längtar jag längtar till något underbart

Våren kom jag väntar

På dig

 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-16 16:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minnena brukar strömma emot mig då jag besöker min barndoms Älvkarleby.
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen