Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Anna Gardell Ericsson - Soluppgång över landskap med vatten


Sov gamla dam


Över midnatt. Sov
gamla dam, som tror
att livet väntar dig
i morgon

Stjärnorna glimmar tyst och vakar

Sov. Ännu en tid är liv,
Morgondagen rymmer
all förväntan

Månen glider runt vår jord igen

Nyss sjutton år
och i ditt nakna, nya liv
sökte du dig fram
i törst och rädsla
i ängslan över ensamhet
och livets ondska

Nattens himmel sveper in dig i sin mantel

Över midnatt. Sov
Du formade ett liv så gott
som något, men
med  sorg och smärta nära dig
som för en gäld
av mänsklig skuld

Tårarna har redan gömts i vinden

Sov. Ännu en stund är liv
Morgonen ska möta dig med ljus
och du ska vakna

bländad




Fri vers (Fri form) av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 400 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-18 00:59



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Sorgesamt, trösterik på samma gång. Livet levt så gott man kan.

Eva
2009-01-18

  glittertindra
livgivande, rogivande sömn som ger styrka och glädje... sov i återhämtning tänker jag här.. och sänder en tanke till alla de tanter jag bäddade om i äldrevården... bökade och stökade i kuddar och täcken och madrass för att de skulle ligga så bra som möjligt när de själva inte kunde lägga till sig.. allt för en bra sömn.. och de sov.. :)
2009-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)