Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

~ du och jag ~

Som en sorlig serenad

en melankonisk rad



~ du och jag ~



där i rusningstrafiken
så gick du din väg

men dina fotsteg
i mitt hjärta

blev kvar




Fri vers av ia VIP
Läst 630 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-08-26 19:20



Bookmark and Share


  arie
Dikten sätter spår i mig nästan på ett liknande sätt som det också uttrycks i dikten "men dina fotsteg/i mitt hjärta/blev kvar", och ger mig påminnelser av det förbiilande livet, de förbiilande mötena samt också hur vi männsikor tenderar förbruka varandra nästan som vi förbrukar vilka andra "varor" som helst.

Samt att dikten kanske också vill förmedla till läsaren att vi tycks ha allt för bråttom i våra liv, vi tycks inte hinna, eller vilja att stanna upp, känna efter, eller att vi är alltför distraherade av samtiden, vårt det s.k egna, och det vi kanske tror oss jaga efter för att finna "den ultimata lyckan".

Det jag tycker gör dikten stark är just hur du låter dessa spår av fotsteg i hjärtat stå i en så stark kontrast i förhållande till en mer allmänn vardagsillustration som " där i rusningstrafiken gick du förbi" samt den lite lakoniskt sorgsamma " som en sorglig serenad, en melankolisk rad".

Avtrycket i hjärtat blir ju det som blir kvar i en männsika och blir till något som lever kvar och finns där och man minns och känner. Den Andre tycktes bara svischa förbi till synes helt oberörd ungefär som ett slags fenomen i rusningstrafik. Något "flashar" till för ett ögonblick och sedan försvinner det i vimlet.

Sammantaget så blir för mig diktens budskap ett ämne som jag tycker känns väldigt angeläget i dessa tider..."vi borde förstå vilket ansvar vi egentligen har gentemot varandra och att vi verkligen sätter avtryck i varandra som sedan kan ligga där i en männsikans inre och verka på olika sätt, och som den sedan får leva med"

En dikt i ett litet format men med ett stort och angeläget innehåll/tack!
2005-08-30

  Peter Stjerngrim VIP
Kan inte annat än dra efter andan, stanna upp och bara konstatera lite sorgset att du fångat den där känslan klockrent!
2005-08-28

  kärleksbarn
åh, mysig...
2005-08-26
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP