Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökpaus och träd

Jag dundrar nerför trapporna
X antal trappsteg
Fyra våningar
Måste andas något annat än luft

Kliver ut i ljuset
skälver
ryser
blossar.

Frenetiskt

livgivande.

Förgörande.

Lyfter blicken och ser dig i dunklet
Stilla

Tid är bara ett begrepp.

Tar ett djupt bloss av luft.
ångrar mig

Andas istället mörker.
förgörande Dimma.

Du står i dunklet under bedjande desperata armar
i vinden.

Ryggen lutad mot stammen
Huvudet sänkt
Händerna i fickorna.

Mörk i ljuset
En skugga är du.
Det vackraste jag sett.

Jag tar ett steg mot dig

Stannar.

Blinkar.

Du var bara en gren.




Fri vers av naught
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-20 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

naught