Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

No. 331 Havet låg stilla


Havet låg stilla
Natten sov i dina ögon

Obducenten höll rapporten i midjehöjd och krafsade hastigt ned att han funnit spår av fastbrända stänk stjärnljus i näthinnan, men att dessa knappast utgjorde hela dödsorsaken.
En kvart senare släckte han ned salen, låste och larmade.

Klinisk klinker utan minnen försvann i mörker.
Kvar fanns kroppen; armarna, benen, blodet,
en halvt urdrucken kopp kallt kaffe.

Den natten stod buskar i brand och tidvattenvändningen förde medvetandet norr.

Tidlösa skeenden är endast existens,
Tidlösa skeenden är endast existens.




Fri vers av Sapa Inca
Läst 468 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-21 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sapa Inca