Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej, jag vet att det inte är en illusion, för den sanna kärleken finns, tralala :)


Kärlekens illusion


And I beg you not to mess with me today,
för jag hade en såndär hemsk morgon
då smörgåsen fastnade i brödrosten och brandlarmet utlöstes
och allt bara luktade bränt.

Och jag lovade mig själv att aldrig skriva dikter
som rimmar på hjärta och smärta igen,
för hjärta är fan lika med smärta
och det är lättare att räkna ut än ett plus ett.

Det är en illusion, ser ni inte det?
Lycklig kärlek är en illusion,
och doften av ditt hår har sedan länge försvunnit ur min kudde.

And I missed the bus again today,
för jag sov lite för länge på morgonen.
Men det är ju så förbannat svårt att somna på kvällen
nu när min smala nittiosäng känns så stor
och jag fryser här utan din kropp bredvid min.

Love me, love me,
say that you love me.

För jag kan allt låtsas att det är sant ska du se,
och jag lever hellre i en illusion än i en kärlekslös värld.




Fri vers av Pernilla Lindholm
Läst 415 gånger
Publicerad 2005-08-28 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Lindholm