Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMARHYLLNING

Världen sover ännu i mörkrets famn,
när tystnaden viskar ekots namn.

Längtan efter gryning och möta dess ljus,
se hur naturen vaknar i lycksaligt rus.

Känna morgonbrisens lätta andetag,
smeka min kind när natt blir dag.

Vandra över daggvåt strand,
se ljuset famna horisontens rand.

Låta längtan följa vågens gång,
bort i fjärran till toner av fågelsång.

Se fjäril på yrvakna vingar,
morgontrött över sommaräng svingar.

Känna hur livet åter blommar,
välkommen till världen du härliga sommar








Fri vers av wildrosen
Läst 390 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-29 11:17



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Så vackert beskrivet!
Längtan lyser fram
men nu är sommaren
här och som Du skriver
så känns det precis här!
2009-07-05

  Fånga dagen
Helt underbar sommarpoesi jag längtar redan :)
Mvh Anna-Karin
2009-01-30

  Teresia Ridell
Ahh..för en stund är jag på stranden o känner kraften därifrån.. Underbart vackert !!
2009-01-30

  mare VIP
Applåder för en mycket vacker dikt !!
2009-01-30

    Bodil Sandberg
Ahhhhhhhhhhh..säger jag fröjdefullt..detta är POESI!!!!
APPLÅDER OCH TACK OCH SPARAR SÅKLART!!!
2009-01-30

  Maria T
Vacker naturpoesi och underbar
välkomsthyllning till sommaren.
Har i dag varit ute och letat efter
snödroppar. Jag fann små vita
huvuden sticka upp ur gräsmattan
2009-01-29

  Carola Zettergren
Ojoj..en sådan underbart fin sommarhyllning!!!
2009-01-29

  Yvonne
Underbar sommarhyllning med fina rim.
2009-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Tack för en fantastisk dikt som verkligen andas frihet och ro, livsglädje och tillförsikt.
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen