Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Städning - en sann sisyfossyssla.
Tack till Princess 55 för ordet korpuskel.




Dammjägarens klagan

 

Korpuskelsamling eller dammråtta
- benämningen spelar ingen roll
den förökar sig utan sans och måtta
På hur det går till har jag ingen koll

Plötsligt finns de där i varje vrå
- små tussar, i vinddraget tumlande runt
gjorda av hundhår, grus, stickor och strå
att få dom på hjärnan är nog inte sunt

Att strida mot damm ger en seger blott temporär
och att det skulle förbli rent är en chimär
Ty genast börjar de samlas igen och visa musklerna
- de förgjordade dammkorpusklerna!

 




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-01-31 18:45



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Diktareådra, förståss!
CE
2009-02-01

  © anakreon VIP
Din diktareordra är värd
ett högst eget dammoklesvärd!
Carl-Erik
applåderar
2009-02-01

  Njord
Måste erkänna att jag fick slå upp Sisyfos och läsa på. Damm är i all fall lättare än stenblock
2009-02-01

    ej medlem längre
En dikt med humor.. jag gillar också ordet korpuskel.. låter härligt uttrycksfullt. Du får det att låta som om dammråttorna är utomjordingar som är i full färd med att invadera oss.. här gäller det att kämpa uthålligt och väl
2009-01-31

  Marie Å
Vackert ordat om något mindre angenämt......
2009-01-31

  Rune Thorsell
Ack ja! Bara alltför välbekant! Jag härjar med dammsugaren ungefär som i Mumintrollet: "Där städade en stor hemul, som trodde att det snart var jul". När jag dammsugit mig från punkt A till punkt B och vänder mig om med förväntan i blick — ja då har det redan börjat torna upp sig vid A. Som det heter: "Tillbaka på ruta ett."
2009-01-31

  Njord
Härlig text med underbara ord och rim.
Keep fighting det är välgörande för själen.
2009-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP