Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåvan

 

 

Har du glömt vad du kom för?

Varför du lät dig födas?

 

Den längtan som drev dig ända hit

Innan du axlade täcken av

fördomar, skuld och girighet

Precis som alla andra som inte

heller orkade med att leva

 i en värld där kärleken inte syns i gärningarna

och där ondskan premieras

 

 

Men nu är dagen strax här

när du kastar det sista av klädnaden

och träder fram som den du är,

visar den gåva som bara du kan ge,

till världen

För du är gåvan,

en gåva som bara är

och som alltid har varit

Som ingen annan är




Fri vers av Mats VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-01 09:33



Bookmark and Share


  livsdans
Vilken bra och kärnfull dikt!
2009-03-05

    ej medlem längre
Väldigt, väldigt vackert och innerligt berörande!
"Har du glömt vad du kom för?" strålande mening och en fråga som väcker funderingar!
Bravo!
2009-02-04

  mare VIP
Mycket bra....om människan..
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP