Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten torde tala för sig själv.


Anakreon i våra hjärtan.

 

En välbekant diktare är Anakréon.

Han vore väl värd sitt eget Odéon

vigt helt och fullt åt hans talrika limericks —

ty skäms för sig gör dessa limericks nix.

De är som klippta ur tidningen Strix  —

kul intill minsta daktyl och peón.

Ja, länge han leve  —  han Anakreón.




Fri vers av Rune Thorsell
Läst 343 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-02-01 21:13



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
YESS..han leve!!!!
2009-05-16

  DanSan
*****************************

Ja allt det bästa åt Carl-Erik därute
på skären i Bohuslän en mästare
med sina limericks och han kan daktylerna
och peónerna på sina tio fingrar och tår

*APPLÅDER*

*****************************
2009-02-22

    Tteresia
Det här gillar jag.
2009-02-15

  © anakreon VIP
Får man lov att applådera
även om man råkar ha
samma pseudonym!
Tack, käre Rune - och
hälsa även till Samantha!
Din vän
Carl-Erik
2009-02-02

    Bodil Sandberg
Yesssss..han är sannerligen en suverän limerickare..och poet
värd alla rosor han får!och rosor får du av mig för dennna fina varma dikt till honom!kraaaaaaaaam
2009-02-02

  Gunnar Norrman
Anakréon gör mig riktigt glad
skriver kvickt om land och stad
limerickar han skriver
ibland han med oss driver
jag uppskattar varenda blad!
2009-02-01

  * Ammi *
Ja här instämmer jag helt och fullt
fin hyllning dessutom!
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell