Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Induktionsström

 

Idag när jag gick över sjön fick jag bevittna hur elbolaget klippte trådarna i den gamla matarledningen. Plötsligt fann jag mig avstängd från stranden av hängande kablar. Jag vågade inte kliva över utan gick en lov runt, närmare stolpen där jag kunde gå under. Försiktigt, med en respektfull tanke på induktionsström; spänning från stora högspänningsledningen bredvid, som kan hoppa över. Vore väl snyggt om de funne mig grillad ute på isen efter några timmar... 

Spänning hoppar över från människa till människa också. Vi lever alla i ett fält av hoppande induktionsströmmar.
Snart blir jag som Pastor Jansson, livet är som en påse...




Övriga genrer av Måna N. Berger
Läst 473 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-02-09 17:42



Bookmark and Share


  wayward - taiga
se där, händer grejer, så fort man sticker ut näsan :~

tur att det inte bidde hur stor spänning som helst -
nån måtta får det ju lov att vara!
2009-02-09

  Eva Langrath VIP
Dagens skratt.

Eva
2009-02-09

  Caprice! VIP
...tomt och innehållslöst...
Men du är ju en veritabel påfyllnadskanna! Tack för det.
Kram, kära vän!
2009-02-09

  Carola Zettergren
Jag har en väldig respekt för all ström... försöker hålla mig undan allt vad jag kan..:):)
2009-02-09

  Måna N. Berger
Tack Larz! Fast jag är inte ateist heller. En ateist är en övertygad troende. Jag är en ärlig tvivlare skulle jag vilja påstå.
2009-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Nej, snälla!
Hellre än ärlig ateist än en liberalteolog.
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger